Want een website is belangrijker dan men denkt


6 redenen waarom je bedrijf een website nodig heeft

Waarom zou je een website moeten hebben?

Ja hoor, je bedrijf heeft echt een website nodig! Misschien geloof je dat je bedrijf geen voordelen haalt uit het hebben van een website, of dat een website niet binnen budget is. Of misschien denk je dat, omdat jij geen gebruik maakt van een computer, je potentiële klanten dat ook niet doen… Het kan mogelijke klanten voorzien van informatie over je bedrijf, mogelijkheden om aankopen te doen en hen contactinformatie verschaffen.

Als je nog steeds denkt dat je bedrijf geen website nodig heeft, lees dan eens de volgende 6 redenen waarom dat geen waar is.

Reden #1 – Makkelijk terug te vinden

Nieuwe klanten zijn moeilijk te vinden, zelfs in de beste economische tijden… Als je bedrijf geen online vertegenwoordiging heeft, wordt het zelfs nog moeilijker voor mensen om je te ontdekken. Terwijl, als je beschikt over een website, hij ook weergegeven wordt in zoekmachines als Google. Dan heb je een nieuwe manier voor klanten om je bedrijf te leren kennen. Tegenwoordig gebruiken mensen het internet om op zoek te gaan naar het product dat ze nodig hebben, vooraleer ze naar een winkel stappen.

Reden #2 – Internetmarketing

Bedrijven spenderen miljoenen aan het ontwikkelen en verspreiden van brochures. Wanneer je een website hebt, kan je dat eigenlijk volledig vermijden. Je potentiële klanten kunnen jou en je producten online leren kennen. Je kan uiteraard ook gebruik maken van Sociale Netwerken om je bedrijf te promoten – lees daarvoor onze 6 stappen voor een Social Media Marketing Plan – maar wanneer die niet doorlinken naar je website, hebben die ook niet altijd het gewenste effect.

Reden #3 – 24/7

Een website sluit niet. Je website draait 24/7 en kan je klanten dag en nacht informatie verschaffen, terwijl een fysieke winkel openingsuren heeft. Dat is vooral een pluspunt bij een webshop. Je klanten kunnen dag en nacht artikelen aankopen, terwijl ze, in geval van een fysieke winkel, tot daar moeten gaan tijdens de openingsuren.

Reden #4 – Geloofwaardigheid

Elke zaakvoerder wil dat zijn bedrijf geloofwaardig & betrouwbaar overkomt. Als het niet geloofwaardig overkomt in de ogen van potentiële klanten, zullen ze minder geneigd zijn om bij jouw bedrijf te kopen. Tegenwoordig wordt het als vanzelfsprekend beschouwd dat bedrijven een eigen website hebben. Wanneer dat niet zo is, lokt dat wat achterdocht uit. Dat lijkt misschien onredelijk, maar zo werkt het tegenwoordig. Wil je geloofwaardig overkomen? Dan heb je een eigen website nodig! Wanneer je wel al een hebt, maar het is een ‘doe-het-zelf’-website, dan kan het je bedrijf professioneler en betrouwbaarder overkomen om hem professioneel te laten ontwerpen. Dit is vooral een belangrijk item voor bedrijven die geen fysieke locatie hebben, die van thuis uit werken.

Reden #5 – Je klanten geïnformeerd houden

Beschouw je website als jouw online brochure of catalogus. Het is veel makkelijker en sneller om informatie over je producten en diensten te updaten op je website dan op geprinte reclame. Op die manier kan je klanten op een efficiënte manier inlichten over nieuwe producten, evenementen, promoties of nieuwe diensten. In tegenstelling tot geprinte reclame, die snel verouderd raakt, kan je website huidige informatie en nieuws leveren.

Reden #6 – Geld uitsparen

Informatie verlenen aan je klanten vraagt tijd, is het via telefoon, e-mail, in een brochure of zelfs face-to-face. Met een online catalogus kan je heel veel informatie verlenen over je producten en diensten. Eenmaal je website online terug te vinden is, is hij voor onbepaalde tijd beschikbaar voor je klanten, wat jou tijd uitspaart. En je weet wat ze zeggen over tijd: “Time is money!”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen


Contacteer ons


Contactinformatie

AL Design
Arno Lambert
Meentakstraat 16
8760 MEULEBEKE
GSM: +32 (0)498/59.16.51
info@aldesign.be

Wij hebben geen fysiek kantoor, dus bezoeken is niet mogelijk. Graag maken wij een afspraak om op uw bedrijf langs te komen.